Dúctil a Serifalaris

Aquest any en Damià Rotger, soci fundador de Dúctil, participarà a Serifalaris, impartirà una conferència sobre tipografia i un taller enfocat a la creació de lletres tipogràfiques, als signes lletrístics. És tot un plaure ser uns dels conferenciants junt a TwoPoints, Mario Eskenazi i No-Domain.

Entrar Serifalaris

31 de maig de 2013 a Getxo. País Basc.


Dúctil a Lletraferits 2013

Dúctil assistirà a aquesta nova edició de Lletraferits. En Damià, soci fundador de Dúctil, participarà en aquest esdeveniment i realitzarà una xerrada presentant la seva feina en l’àmbit tipogràfic. Tot un plaer assistir a Lletraferits!!!!

Del 26 al 28 d’abril de 2013. La Pobla de Cèrvoles. Catalunya


Lettering

Hem impartit un taller enfocat al lettering. Una aproximació al dibuix de lletres que configuren una o varies paraules, i que funcionen com una composició independent d’un alfabet complet. Hem explorat la creació de formes i dibuixos aprofitant les virtuts de les eines de dibuix manual i vectorial.

Desembre de 2012. Palma, Mallorca


Dúctil a les III jornades tècniques »INNOVANT
EL PASSAT»

Per una construcció sostenible a Mallorca

UNA PASSIVHAUS A MANCOR DE LA VALL
Xerrada a càrrec de Mireia Cabaní Massip

18 d’OCTUBRE 2012 a partir de les 19:30 h. Sala SACMA. Manacor


Dúctil al Pecha Kucha Night

Xerrada tipogràfica a càrrec de Damià Rotger

A través d’una col·lecció de frases i aforismes i mitjançant les famílies tipogràfiques de creació pròpia, en Damià farà un viatge poètic-lúdic per la historia de la tipografia i els seus protagonistes

28 de juny de 2012 a les 20:00 h. Teatre de Lloseta. Mallorca.


Conferència de Tipografia

A càrrec de Damià Rotger Miró

Explicarà les seves experiències en el disseny de famílies tipogràfiques.
També parlarà de les seves inquietuds en el món de la tipografia i del procés de dissenyar alfabets per cobrir unes necessitats globals. Farà un repàs per les seves creacions tipogràfiques per, seguidament, centrar-se en un dels seus projectes.

25 d’abril de 2012. Escola Superior de Disseny de les Illes Balears.


»La tipografía como columna vertebral de la Identidad Corporativa»

Juntament amb Astrid Stavro i Pablo Martín, impartirem un taller de 30 hores que consisteix en apropar-nos d’una manera professional al disseny de la identitat corporativa estructurada a través d’un codi tipogràfic; la seva part conceptual, formal i d’execució.

Veure programa del taller

Del 16 al 27 d’abril de 2012. Escola de disseny EDIB


Conferència de Tipografia

A càrrec de Damià Rotger Miró

Mitjançant una presentació visual explicarà el procés de disseny de la tipografia Lullius; família tipogràfica extensa que consta de diversos pesos, variants per titulars, displays, diferents graus de condensació, lletres afiligranades, ornaments i fleurons. Aquesta col·lecció extensa de tipografies dissenyades de manera local i per cobrir unes necessitats globals de llegibilitat, seran el fil conductor per a reflexionar sobres la diversitat de caràcters tipogràfics en un món global. També ens parlarà de noves tipografies que està desenvolupant.

20 d’agost a les 19:30h Centre Social Col·lectiu Rissaga
(Camí de Maó 38, Ciutadella, Menorca)


Taller Gràfic:

Creació de logotips

Ens han convidat a impartir aquest taller amb l’objectiu d’aconseguir una aproximació al món dels logotips i a la seva funcionalitat.

Dilluns, 27 de Juny a les 18:00 hores. Escola Superior Balear


Conferència de Tipografia

A càrrec de Damià Rotger.

Explicarà experiències pròpies en la creació de famílies tipogràfiques així com les seves inquietuds en el món de la tipografia. Mitjançant una presentació visual s’explicarà el procés de dissenyar alfabets per cobrir unes necessitats globals de llegibilitat. Una col·lecció extensa de tipografies dissenyades de manera local, seran el fil conductor per a reflexionar sobres la diversitat de caràcters tipogràfics en un món global.

La conferència tindrà lloc el dimarts 31 de maig de 20 a 21h
Passeig del Born de Palma


Dúctil a IB3 ràdio

El programa Tassa i mitja d’IB3 ràdio entrevistarà a Damià Rotger per parlar del mon de la tipografia, la seva relació amb la comunicació i el pensament, així com d’inquietuds personals en l’àmbit tipogràfic.

Dissabte, 28 de Maig de 2011, a les 9:30


«Taller:
Com millorem el pati?»

Un grup de pares i mares voluntaris juntament amb Dúctil i Marta Villacampa montem un taller on s’explica el sentit de l’arquitectura com a eina de millora de l’espai que habitem en molts sentits, com cal cuidar l’espai i com aquest ens pot cuidar a nosaltres. Es farà una intervenció de transformació al pati de l’escola construïnt unes pèrgoles que facin ombra sobre les grades de les pistes d’esport.

18 d’Abril de 2011. Escola Es Puig de Sóller


«Libros de colección:
el diseño de la cubierta»

Impartirem un taller enfocat a les col·leccions de cobertes de llibres. En aquest taller s’exploraran els recursos necessaris per desenvolupar correctament les diferents fases del disseny de «la col·lecció». Contarem amb la participació estel·lar d’Astrid Stavro i Pablo Martín.

Del 9 al 13 de Maig de 2011. Escola de disseny Edib


Jornades de Disseny
i Comunicació

En el marc de les Jornades d’Orientació Universitària en Comunicació i Disseny vam participar en una taula rodona on, juntament amb altres professionals del periodisme i la comunicació audiovisual, vam parlar de la innovació i creativitat en el món de la comunicació. Per altra banda, i també inclòs en aquestes jornades, ens vam encarregar d’impartir un interessant taller gràfic.

15 de desembre de 2010. Institut Lluís Vives


Lettering:
Taller per menjar lletres

Hem impartit un taller enfocat al lettering com a marca de producte. Una aproximació al dibuix de lletres que configuren una o varies paraules, i que funcionen com una composició independent d’un alfabet complet. Hem explorat la creació de formes i dibuixos aprofitant les virtuts de les eines de dibuix manual i vectorial.

Del 13 al 16 de desembre de 2010. Escola de disseny Edib


Taller Tipogràfic:
El dibuix de les lletres

Dúctil impartirà un taller, juntament amb l’il·lustrador Gabi Beltràn, on s’explorarà la relació entre el dibuix i la tipografía. Una iniciació en el dibuix de lletres i una aproximació per entendre la seva relació amb l’alfabet tipogràfic.

Del 5 al 9 de juliol de 2010. Escola de disseny Edib


Tipografia Lullius Noves lletres per a un il·lustre de les lletres

Damià Rotger Miró impartirà una xerrada on explicarà el procés de disseny de la tipografia Lullius; família tipogràfica extensa que consta de variants per textes, per titulars, diversos pesos, displays, lletres afiligranades, ornaments i fleurons.

Passeig d’es Born. Palma de Mallorca
Dimecres 2 de Juny a les 17:00 hores. Fira del Llibre, 2010


IB3 ràdio

El programa Tassa i mitja d’IB3 ràdio, entrevistarà a Damià Rotger i Pau Santa Pau per parlar de »la importància de la tipografia en el procés de comprensió dels textos»

Dijous 27 de Maig de 2010 a les 17:30 hores.


Taller Gràfic:
Identitat Corporativa

Aquest taller té com objectiu delimitar les línies mestres que estableixen com s’ha d’aplicar una identitat corporativa.

18 i 19 de maig del 2010 de 17:00 a 20:00 hores.
Escola Superior Balear


A Homage to Typography

Les tipografies Miona i Crespell dissenyades per Damià Rotger Miró han format part de l’exposició A Homage to Typography, celebrada a Brasil, Rio de Janeiro, el mes de Març.


Matadero.
Madrid Centro de Creación Contemporánea

Una serie-col·lecció de packagings de rebosteria tradicional dissenyats a Dúctil, formarà part d’una exposició col·lectiva al Matadero de Madrid.

De Març a Maig. Paseo de la chopera, 14. 28045 Madrid.


Tassa i mitja
Dúctil a IB3 ràdio

El programa d’IB3 ràdio entrevistarà a Damià Rotger Miró, per parlar de disseny tipogràfic, concretament per les tipografies Lullius i Concu.

Dilluns, 16 de Novembre a les 17:00 hores.


Taller Gràfic:
Retoc i manipulació

Ens han convidat a realitzar un taller de retoc gràfic i manipulació digital: «crear una relació forta i directa entre el món del disseny gràfic i l’univers de la creació audiovisual»

De 10 de November a 15 de Desembre del 2009. Palma Pictures


Taller Gràfic:
Creació de logotips

Ens han convidat a impartir aquest taller amb l’objectiu d’aconseguir una aproximació al món dels logotips i a la seva funcionalitat.

Dimarts, 30 de Juny a les 18:00 hores.
Escola Superior Balear


La Tipografia:
clau del Disseny Editorial

Damià Rotger impartirà una xerrada sobre la importància de la tipografia a l’àmbit del disseny editorial.

Passeig d’es Born. Palma de Mallorca
Dilluns, 1 de Juny a les 18:00 hores. Fira del Llibre, 2009


Master of Fine Art in Computer Arts. Madrid

Dúctil ha estat seleccionat per aparèixer a una tesina realitzada pel Master of Fine Art in Computer Arts de Madrid. S’ha fet un estudi de la nostra imatge. S’ha analitzat de manera delicada els nostres projectes i la nostre especial dedicació a la tipografia.


Babilonia TV

El programa cultural d’IB3, fa una entrevista a Damià Rotger Miró. Parlarà de Dúctil, estudi de disseny i d’alguns dels seus projectes.